Založ si blog

Mediálna bublina-Zuzana Čaputová

Po ostatných prieskumoch agentúr Focus a AKO som si pripomenula rok 2007 a prezidentské voľby vo Francúzsku. Tam novinári vyrobili  prezidentskú hviezdu Ségolène Royalovú, kandidátku socialistov, ktorá keby nebola pokazila poslednú debatu s protikandidátom Nicolasom Sarkozym, kandidátom UMP, možno by sa bola stala prezidentkou Francúzska. Už od roku 2006 novinári vytvárali jej popularitu, čo ani nebolo tak ťažké, pretože po mužských prezidentoch Ségolène očarila mnohých šikovnosťou, šarmom a ženskou príťažlivosťou.

Podobnosť so Zuzanou Čaputovou je čiastočná v tom, že novinári výlučne stáli na jej strane od vyhlásenia  kandidatúry a nebývalým spôsobom sa do jej kampane zapojili prieskumné agentúry, čo vo Francúzsku by si nikdy nedovolili. Bez akejkoľvek sebareflexie  agentúry Focus  a AKO  publikovali prieskumy s neskutočnými číslami, keďže išlo o prieskumy urobené v priebehu pár dní a publikované dva dni pred moratóriom na zverejňovanie prieskumov.

Zrejme aj v dôsledku tých brutálnych prieskumov v prospech Čaputovej, zrodil sa tento obrázok. Dúfam, že neporuším čiesi autorské práva, ale má neskutočne pobavil. Ten vyjadruje všetko, čo sa doteraz v prezidentských voľbách prihodilo. :-)

 

A opäť kršiaky . . . pokračovanie

04.08.2013

S kršiakmi rybožravými alebo inak aj morskými orlami, som sa rozlúčila, keď sa v hniezde v Lotyšsku vyliahlo prvé mláďa. Bolo to koncom mája. Postupne sa vyliahli ďalšie malé kršiačiky, bez problémov vyrástli, vyleteli z hniezda a dnes sú samostatne fungujúcimi jednotkami. Znamená to, že lietajú a lovia bez obmedzenia a v hniezde sa občas stretnú pri spoločnom [...]

Keď veci idú ako majú . . .

09.06.2013

Povodne boli a budú. Tá súčasná na Dunaji mala niekoľko naj. Najvyššia hladina Dunaja, najväčší prietok, atď. Ale aj niečo pozitívne, napáchala asi najmenšie škody a nemala žiadne obete na životoch. Povodeň je vždy zlá, sila vody enormná a nikto si nemôže byť istý, či nedôjde k mimoriadnej udalosti – pretrhnutiu hrádze a pod. Médiá statočne pokrývali [...]

A opäť kršiaky . . .

11.05.2013

Zastávam názor, že ak človek „nemá“ čo povedať, tak je lepšie mlčať. Na druhej strane mlčať takmer rok je dosť dlhý čas na to, aby človek sproboval, či celkom neonemel. Tak som sa pustila do napísania blogu o tom, čo ma dnes zaujíma svojou pravdivosťou. Nie je to príbeh zo života ľudí, tým prestávam rozumieť a oni prestávajú rozumieť [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:51

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

petra

Leť, ptáku, leť!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 57818x
Priemerná čítanosť článkov: 9636x

Autori blogu

Kategórie

  • Žiadne kategórie